Hoe onze klant binnen de energiebranche hun zakelijke klantenbestand vergroot

Binnen de energiebranche hebben wij verscheidene klanten die Ad Hoc Data inzetten voor het genereren van nieuwe klanten. Deze bedrijven richten zich naast de consument ook op de B2B-markt. Eén van deze klanten is een grote energieleverancier in de Randstad. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op de zakelijke markt en daarbij vooral op de grotere bedrijven en de bedrijvenverzamelgebouwen.

Vergroot ook jouw klantenbestand

 

Gedetailleerd klantenprofiel middels locatie filters

 

Lijst met relevante bedrijfsgegevens voor nieuwe prospects

Doelstelling bedrijf: Meer richten op de zakelijke markt m.b.t. bedrijven-verzamelgebouwen

Branche

Energieleverancier

HQ

Den Haag

Markt

Randstad

De strategie van het bedrijf

Voordat het energiebedrijf Ad Hoc Data gebruikten, werden nieuwe prospects voornamelijk gevonden via statische lijsten van bedrijven door heel Nederland. De afdeling sales nam de lijsten door en liep tegen het feit aan dat deze waren verouderd en dubbele exemplaren bevatte.

Het energiebedrijf begon Ad Hoc Data begin 2018 voor het eerst te gebruiken om klantsegmentatie te verbeteren en verkoop prospectie processen te vereenvoudigen. Het energiebedrijf begon te kijken naar aanvullende mogelijkheden die Ad Hoc Data zou kunnen bieden. In de database van Ad Hoc Data selecteerde de energieleverancier op een aantal relevante pandfuncties. Men selecteerde daarbij alleen gebouwen met minimale omvang, inclusief verzamelgebouwen, men koos daarbij voor een aantal pand functies zoals kantoorfunctie, bijeenkomstfunctie, winkelfunctie, kantoorfunctie en logiesfunctie.

De uitvoering

Qua branches selecteerde sales in eerste instantie de interessantste doelgroepen, waaronder zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening (exclusief de financiële holdings), onderwijs, groot- en detailhandel en horeca in de Randstad. Omdat het bedrijf een telemarketingactie wilde opzetten, werden de rechtsvormen die bekendstaan als 'natuurlijke persoon' (eenmanszaak, vof en maatschap) gefilterd uit de lijst.

Vervolgens werd de bellijst ontdubbeld op de eigen klantenlijst en daarna gekoppeld aan LinkedIn voor het vinden van de verantwoordelijke inkoper. Deze werd aangeschreven met een concreet aanbod voor overstappen en daarna nagebeld.

Het resultaat

In samenwerking met het team van Ad Hoc Data kon het energiebedrijf een gedetailleerd profiel maken van alle potentiële klanten in de Randstad. De mogelijkheid om te filteren op specifieke gebieden in Nederland en hiervan een lijst te ontvangen was één van Ad Hoc Data’s functies waar het bedrijf veel profijt van heeft gehad. "Het is bijna onmogelijk om die informatie te krijgen via Google".

Uitgerust met dit ideale klantprofiel (ICP), was het eenvoudig om eventuele nieuwe klanten te segmenteren en relevante bedrijfsgegevens te importeren. Wanneer de hele lijst is benaderd, zal het bedrijf andere branches benoemen als doelgroep en deze volgens dezelfde werkwijze benaderen.

Ontdek zelf het gemak waarmee je potentiële klanten vindt

Ga direct aan de slag en ervaar het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van onze diensten. Maak via onderstaande button een gratis doelgroepselectie en ontvang de eerste 50 adressen gratis. Ben je bekend met de werkwijze en weet je precies wie jouw doelgroep is? Bekijk dan ook onze zeer voordelige jaarabonnementen voor structurele sales en marketing.

Maak jouw selectie Probeer gratis

Klantenrecensies

Wat klanten zeggen over Ad Hoc Data

Website was heel gebruiksvriendelijk

Website was heel gebruiksvriendelijk, ook met vragen kon je steeds terecht bij een hulpvaardige werknemer. Heel tevreden over onze ervaring met Ad Hoc Data
door Spellerr 2023

Gebruikers ervaring Adhoc Data

Aangeboden dienst klopt tot in de details, fijne communicatie mogelijkheden met de medewerkers die zich flexibel opstellen en willen meedenken.
door Ruben 2023

Goede service, fijne selectietool

Erg fijn contact altijd en helpen ook goed en snel. Eerste keer voor mij dat ik zelf leads nodig heb voor de verkoop en dit gaat erg fijn, vlot en overzichtelijk via de selectietool en het persoonlijke contact.
door Jeffrey 2023

Fijn bedrijf

Fijne tent, goede bestanden. Ad Hoc heeft jarenlang onze prospectie ondersteund met accurate databestanden, totdat wij marktleider zijn geworden. Dat wil je natuurlijk!
door Jeroen 2023

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze data, de selectietool of onze diensten? De meest voorkomende vragen vind je hier. Klik op de vragen voor het bekijken van de antwoorden.

Algemene vragen

Ad Hoc Data is al jaren een van de grootste spelers op het gebied van marketing- en salesinformatie voor de zakelijke markt. Wij spelen voor veel organisaties in Nederland en België een belangrijke rol in het ondersteunen van B2B marketing- en salesacties. Maar ook in het analyseren van doelgroepen en het actueel houden van zorgvuldig opgebouwde zakelijke databases. Dit doen wij door middel van een zeer complete en actuele dataset van bedrijven en organisaties, uitstekende persoonlijke service en zeer gebruiksvriendelijke tools. En dat alles voor de allerbeste prijs. Zo zorgen wij ervoor dat betrouwbare, actuele en kwalitatieve bedrijfsgegevens voor iedereen bereikbaar zijn. Van eenmanszaak tot multinational, voor elke organisatie biedt Ad Hoc Data een toegankelijke online tool voor het samenstellen van effectieve datasets tegen een eerlijke prijs. Daarbij nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien privacy en security zeer serieus en hebben ons daarom aangesloten bij het platform van DDMA. Voor ons bedrijf is het behalen van de Privacy Waarborg van DDMA dan ook een belangrijke bevestiging van een privacy compliant bedrijfsvoering. Daarnaast zijn wij gecertificeerd lid van Thuiswinkel Zakelijk, hét keurmerk voor veilig en betrouwbaar online shoppen.

Ad Hoc Data beidt toegang tot een verscheidenheid aan bedrijfsinformatie, waarmee je enerzijds in onze selectietool zeer scherp jouw zakelijke doelgroep kunt samenstellen en anderzijds een uitgebreid adressenbestand ontvangt in Excel, direct klaar voor uw marketing en salesacties. Denk hierbij aan de Naw-gegevens, vaste telefoonnummers en mobiele nummers, e-mailadressen en de naam van de wettelijke vertegenwoordiger. Je kiest zelf welke gegevens je wilt gebruiken voor het selecteren van jouw doelgroep en wilt ontvangen in het adressenbestand. Klik hier voor een volledig overzicht van alle bedrijfsgegevens in onze database.

Jazeker, wij kunnen gericht op zoek naar hele specifieke informatie over jouw doelgroep. Denk hierbij aan data analyses, bestandsverrijking, data synchronisatie en meer. Lees meer over onze maatwerk diensten.

Onze bestanden worden aan het begin van elke maand kosteloos geüpdatet. Hierdoor heb je altijd beschikking over actuele gegevens. Maandelijks worden alle wijzigingen automatisch doorgevoerd: adreswijzigingen, nieuwe inschrijvingen, verwerking van uitschrijvingen en meer. In onze selectietool kun je bij de Mutatie indicator (1 van de basisfilters) eenvoudig filteren op alle wijzigingen.

Na je bestelling ontvang je direct een bevestigingsmail met een activatielink naar jouw persoonlijke bedrijfsomgeving. Hierin kun je een eigen wachtwoord aanmaken, waarna je direct aan de slag kunt met jouw adressenselecties.

Bestellen

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid benodigde bedrijfsadressen én welke gegevens je nodig hebt in je adresbestanden. Bekijk het licentie-overzicht voor uitgebreide informatie over alle licenties.

Gebruik maken van onze database kan al vanaf €49,00 per maand. U heeft dan maandelijks toegang tot 2.500 leads, inclusief 12 maal per jaar een kosteloze update van de database. Bekijk hier al onze mogelijkheden. Liever een los adressenbestand aankopen? Geen probleem. Vanaf €0,07 per record stel je al eenvoudig een bestand samen. Kijk hier om de grote van uw doelgroep te bepalen. Alle bedragen zijn exclusief BTW en € 5,00 bestandskosten.

Jazeker, je kunt ervoor kiezen om in de selectietool je gemaakte adressenselectie direct af te rekenen. In dit geval neem je dus geen licentie voor het maken van prospectbestanden op regelmatige basis. Hiervoor kun je uiteraard altijd achteraf nog kiezen.

Ja, wij hebben een database met alle circa 1,4 miljoen Belgische bedrijven en organisaties beschikbaar. Tegen een vergelijkbaar aantrekkelijk prijs/kwaliteitsniveau kun je aan de slag met onze database voor het vinden van je zakelijke doelgroepen in België. Dat kan al vanaf € 35 per maand bij 5.000 leads (op basis van uitsluitend basisfilters). Meer weten of gelijk een doelgroepselectie maken? Bekijk onze Belgische website!

Zowel bij een licentie als bij het afnemen van een los adresbestand ontvang je direct na het plaatsen van je bestelling twee mailberichten. Dat is een bevestigingsmail én een mail met daarin een activatielink voor toegang tot de portal. Heb je deze berichten niet ontvangen? Dan zijn deze misschien in je spambox beland. Het is van belang om deze activatielink nog dezelfde dag te gebruiken; hiermee kun je je persoonlijke account aanmaken. Gebruik maken van onze marketing database kan dus binnen enkele minuten!

Vind je niet de informatie die je zoekt? Bekijk onze FAQ

Loading...