Tips & Tricks voor het werken met Ad Hoc Data

Zoekresultaten

Optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden in onze selectietool? Graag delen wij de volgende tips en tricks met je. Vind je niet de informatie die je zoekt, neem gerust contact met ons op via 070-2400862 of via onze live chat!

Uitfilteren (Bedrijven vooraf uitsluiten)

Bij Stap 4 (de ‘Extra filters’) kun je onder meer de categorie bedrijven met een zgn. Non-mailing Indicator eenvoudig uit je selectie filteren door te kiezen voor ‘Uitsluiten’. Het betreft alle organisaties die in het Handelsregister hebben aangegeven géén DM-mailing per post te willen ontvangen. Uiteraard kun je ook ervoor kiezen om deze bedrijven juist te selecteren door middel van de knop ‘Insluiten’.

Bij de Extra filters (stap 4) bieden wij je de mogelijkheid om financiële holdings uit te sluiten. Het betreft organisaties met SBI-code 6420. Over het algemeen gaat het dan om niet-economisch actieve organen, welke lastiger te bereiken zijn en veelal minder interessant zijn dan de onderliggende werkmaatschappijen. Onze database bevat circa 360.000 records van financiële holdings.

In onze tool kun je bij de Extra filters veel kenmerken vooraf uitsluiten. Het filter 'Faillissement uitgesproken' staat standaard op 'Uitsluiten', zodat je zeker weet dat gefailleerde organisaties niet in je selectie zijn opgenomen. Wil je dit wel, kies dan voor 'Insluiten' als je uitsluitend failliete organisaties wilt selecteren óf kies 'Alles' voor het opnemen van alle organisaties in je selectiebestand, ongeacht of deze failliet zijn verklaard.

In onze tool kun je bij de Extra filters veel kenmerken vooraf uitsluiten. Het filter 'Uitgeschreven uit handelsregister' staat standaard op 'Uitsluiten', zodat je zeker weet dat alle organisaties die zich recent hebben uitgeschreven uit het handelsregister niet zijn opgenomen in je selectiebestand. Wil je dit wel, kies dan voor 'Insluiten' als je uitsluitend uitgeschreven organisaties wilt selecteren óf kies 'Alles' voor alle organisaties, ongeacht of deze zijn uitgeschreven.

Wil je bedrijven die zijn gevestigd in een bedrijvenverzamelgebouw niet in je adressenselectie opnemen? Bij Extra filters (Stap 4) heb je onder meer de keuze om de optie aan te vinken voor het uitsluiten van deze bedrijven. Het betreft een gebouw met minimaal 4 bedrijven (geen financiële holdings).

Een handige andere methode om uw selectie te verfijnen biedt de Wel-/Niet-knop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het selecteren van een provincie met uitsluiting van (een) bepaalde woonplaats(en). In dat geval selecteer je heel eenvoudig de betreffende provincie en vervolgens de woonplaats(en), waarna je gebruik maakt van de Niet-knop. Voor het uitselecteren van straatnamen in een bepaalde woonplaats geldt hetzelfde principe.
Overig

Wanneer je het astrisk-teken (*) gebruikt achter een zoekterm dan kun je breder zoeken. Je geeft hiermee namelijk aan dat de zoekterm niet zelfstandig hoeft voor te komen, maar ook onderdeel van de naam kan zijn. Zoek je bijvoorbeeld bij het filter Bedrijfsnaam op: bakker* dan levert dit ook resultaten op voor 'bakkers', 'bakkerij', 'bakkersbedrijf' etc. Je selecteert dus niet uitsluitend bedrijven waarin 'Bakker' losstaand voorkomt. Met deze verbreding van je zoekopdracht krijg je dus meer resultaten dan zonder het *-teken.

De AVG bepaalt ondermeer dat betrokkenen recht hebben op gegevenswissing en bezwaarmaking tegen het verwerken van persoonsgegevens. Ad Hoc Data verwerkt uitsluitend zakelijke gegevens, maar het is mogelijk dat onze databases gegevens bevatten die als persoonsgegevens aangemerkt kunnen worden voor zover het gegevens betreft van (wettelijk) vertegenwoordiger(s). Zie ook ons Privacy Statement

Om gehoor te geven aan mogelijke verzoeken tot het verwijderen van persoonsgegevens, zal Ad Hoc Data niet alleen de betreffende gegevens blijvend uit de database verwijderen. Ook stellen wij voor onze klanten zgn. ‘ontdubbellijsten’ beschikbaar waarin alle verwijderingen op gepseudonimiseerde wijze zijn vermeld. Deze worden als .csv-bestand klaar gezet in de ingelogde beveiligde omgeving van de portal. Klanten kunnen eenvoudig de gemaakte selecties ontdoen van de te verwijderen gegevens, dankzij gebruikmaking van de unieke Ad Hoc Data code (‘AHDNR’). Past u deze ontdubbelactie stelselmatig door op alle selectiebestanden die u in gebruik heeft. Wij vernieuwen de ontdubbellijsten met regelmaat, checkt u dus geregeld de laatste versie.

Wil je een zoekopdracht vaker gebruiken? Sla dan je zoekopdracht eenvoudig op, alvorens je bestand te exporteren. Het opslaan van de zoekopdracht kun je doen bij het tabblad 'exporteren' in de selectietool.  Via de ‘exporteren en opslaan’ knop verschijnt er een pop-up om je zoekopdracht een naam te geven en op te slaan. In je accountomgeving vind je in het menu al je opgeslagen zoekopdrachten terug onder 'Opgeslagen zoekopdrachten'. Klik je op een zoekopdracht dan komt je automatisch weer in de selectietool. Je ziet nu dat de gekozen filters aangevinkt staan, zodat je ervoor kunt kiezen om deze filters desgewenst te wijzigen.

Hiermee kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om na elke maandelijkse update van onze database een eerder samengesteld bestand opnieuw te draaien en zodoende je gegevens te actualiseren. Zo ben je snel weer up-to-date!

Ben je niet alleen op de Nederlandse markt actief, maar behoort ook de Belgische markt tot je doelgroep? Bekijk dan hier onze Belgische licenties. Hierbij bieden wij een vergelijkbare kwalitatieve database met daarin alle ruim 1,3 miljoen actieve Belgische bedrijven. Uiteraard ook tegen een vergelijkbaar scherpe prijs!

En heb je al een Nederlandse licentie dan bieden wij je bovendien een interessante korting op een Belgische licentie. Neem vandaag nog contact met ons op dan kun je gelijk aan de slag!

Selecteren op Branche

In de selectietool selecteer je snel en eenvoudig één of meerdere branches door te klikken op 'Selecteer branches' en vervolgens in de pulldown de juiste (sub-)branches in de boomstructuur aan te vinken. Hierbij kun je steeds de onderliggende branches vinden bij de hoofdbranches, zolang deze in blauw zijn weergegeven. Het laagstgelegen niveau is in zwarte tekst weergegeven. Het deselecteren van eerder gekozen branches kan eenvoudig door nogmaals op het vinkvakje te klikken.

Selecteer je branches eenvoudig door een trefwoord in te vullen in de invulbalk die verschijnt, nadat je hebt geklikt op de tekst 'Selecteer branches' bij het criterium Branche. Vul hierbij een (deel van een) branche in dan verschijnen alle branches en nevenbranches waarin deze tekst voorkomt.

Het is hierbij mogelijk om meerdere branches te zoeken op trefwoord. Vul hierbij in een (deel van een) trefwoord in en vink de gewenste branche(s) in het pulldown menu aan. Daarna kun je eenvoudig de tekst verwijderen en opnieuw het veld invullen met een nieuw trefwoord. Het systeem onthoudt de gegevens uit de eerste zoekactie en voegt de adressen uit de tweede zoekactie toe.

Ben je bekend met de SBI-codes van de branches die je zoekt? Dan kun je deze ook direct invullen in het invulveld.

Kun je een branche niet vinden in de selectietool, maar ken je wel een bedrijf dat actief is in deze branche? Dan kan het handig zijn om ‘omgekeerd te zoeken’. Dit gaat als volgt: vul in het veld ‘Bedrijfsnaam’ de naam van het bedrijf (of een deel daarvan) in en klik op de groene balk 'Maak mijn selectie'. De pagina die daarna volgt geeft een aantal selectieresultaten, met daarbij meer gedetailleerde informatie over deze bedrijven die verschijnt na het klikken op de blauwe tekst rechts boven 'Meer info'. Onder meer vind je hierbij ook de branchecode waaronder dit bedrijf is ingeschreven bij de KvK. Vervolgens kun je verder zoeken op deze branchecode voor het vinden van meer bedrijven binnen de betreffende branche.

Het selecteren van de juiste branche(s) kan op verschillende manieren: door het invullen van een trefwoord in het invulveld, door het invullen van de SBI-code, door het zoeken in de pulldown met het overzicht van branches. Branche niet gevonden? Neem gerust even contact met ons op of kijk eens bij onze Tips & Tricks.

Kun je in het pulldown menu alsnog niet de juiste omschrijving vinden van de branche(s) die je wilt selecteren? Raadpleeg dan eens de typeermodule van het CBS. Hier kun je selecteren op basis van een vrije tekst zonder dat het trefwoord overeen hoeft te komen. Zoek je bijvoorbeeld makelaars dan krijg je op dit trefwoord onder meer branche 6831 ‘Bemiddeling bij handel, huur of verhuur van onroerend goed’ als resultaat. En zoek je op de term 'kappers' dan resulteert dit in SBI-code 96021 Haarverzorging.

Ten slotte: standaard selecteer je bij Branche standaard op de hoofdactiviteit van een organisatie. Wil je ook organisaties selecteren die binnen de betreffende branche vallen op basis van nevenactiviteiten? Dan kun je je keuze maken bij het filter Branche-activiteit.
Loading...